Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Оптички дискови

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА ИНСТИТУТ ЗА ЗАШТИТУ БИЉА И ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА ИНСТИТУТ ЗА ЗАШТИТУ БИЉА И ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

24. јул 2018.

У петак 20. јула у Заводу је за запослене из Института за заштиту биља и животну средину одржан семинар о патентној заштити.

ДЕТАЉНИЈЕ >>

ОТВОРЕНА ВРАТА

ОТВОРЕНА ВРАТА

13. јул 2018.

Обавештавамо све заинтересоване да ће наредна Отворена врата у текућем месецу бити одржана у четвртак 19. јула са почетком у 12 часова.

ДЕТАЉНИЈЕ >>

10. ЈУЛ - ДАН РОЂЕЊА НИКОЛЕ ТЕСЛЕ

10. ЈУЛ - ДАН РОЂЕЊА НИКОЛЕ ТЕСЛЕ

10. јул 2018.

Никола Тесла, наш највећи научник и проналазач, рођен је 10. јула 1856. године у Смиљану, а преминуо је 7. јануара 1943. године у Њујорку.

И данас, када је протекло 75 година од његове смрти, дело Николе Тесле остаје непресушан извор инспирације за бројне генерације научника, стручњака и проналазача. Његово најзначајније дело представљају проналасци, које је заштитио бројним патентима широм света и на којима и после више од 100 година после њиховог настанка почива наш свакодневни живот. Ово се пре свега односи на његов систем наизменичних струја (заснован на коришћењу обртног магнетног поља које је Тесла такође открио), чије је кључне компоненте - систем за дистрибуцију наизменичних струја и одговарајуће моторе наизменичне струје - Тесла сам створио. Ова група Теслиних проналазака не само да је представљала један од кључних замајаца индустријске револуције током друге половине XIX века, већ се и данас налази у основи савремене цивилизације.

ДЕТАЉНИЈЕ >>

ОБАВЕШТЕЊЕ О ТАКСАМА

3. јул 2018.

Од 1. јула 2018. године примењују се нови динарски износи републичких административних такси које се односе на списе и радње у вези са правима интелектуалне својине.

ДЕТАЉНИЈЕ >>