Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Најаве догађаја

Листа заступника

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Оптички дискови

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

26. АПРИЛ - СВЕТСКИ ДАН ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ

26. АПРИЛ - СВЕТСКИ ДАН ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ

26. април 2017.

Завод за интелектуалну својину Републике Србије, у сарадњи са Министарством за просвету, науку и технолошки развој Републике Србије, организоваће данас прославу Светског дана интелектуалне својине.

Двадесет и шести април је међународни Дан интелектуалне својине. На тај дан, на основу одлуке Светске организација за интелектуалну својину (WIPO), слави се људска креативност и допринос који аутори и проналазачи дају развоју друштва широм планете. Република Србија, која има традицију заштите интелектуалне својине дужу од једног века, придружиће се Светској организацији за интелектуалну својину и бројним другим земљама у прослави тог међународног празника.

На скупу у Заводу за интелектуалну својину говориће шеф Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији, госпођа Тања Мишчевић, в. д. директора Завода за интелектуалну својину, господин Владимир Марић, и помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, господин Виктор Недовић. Биће речи о напретку који је Србија остварила у процесу евроинтеграција у домену интелектуалне својине, новинама у регулативи у вези са ауторским и сродним правима чија се примена очекује у текућој години, као и о достигнућима на пољу борбе против кривоторења и пиратерије.

Почетак свечаности у свечаној сали Завода за интелектуалну својину, на адреси Кнегиње Љубице бр. 5, заказан је за 14 часова.

О теми овогодишњег Дана интелектуалне својине и поруци генералног директора Светске организације за интелектуалну својину, Френсиса Гарија, прочитајте овде.