Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Оптички дискови

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ПРЕДАВАЊЕ У РАРЕИ И РАДИОНИЦА У ЗАВОДУ

ПРЕДАВАЊЕ У РАРЕИ И РАДИОНИЦА У ЗАВОДУ

3. јун 2019.

У четвртак 30. маја 2019. године, у Регионалној агенцији за развој и европске интеграције (РАРЕИ) у Београду одржана су предавања о могућности заштите правима интелектуалне својине за стартап привредне субјекте из различитих области производње и пружања услуга.

Након предавања су приказане и могућности претраге базе податка за патенте ESPACENET, националне базе жигова Е-регистар и базе Мадрид монитор база, као и базе индустријског дизајна и ознака географског порекла.


Истог дана у Заводу за интелектуалну својину одржана је и радионица о предузетништву и заштити интелектуалне својине за два тима студената са Биолошког факултета. Тимови студената су се пријавили са својим иновативним идејама на конкурс пројекта Ноћи истраживача, SCIMFONICOM 2018-2019, који води Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство.

Током радионице студентски тимови су упознати са могућносшћу заштите својих иновација правима интелектуалне својине а представник пројекта је водио радионицу о предузетништву и начину представљања иновација у којој су учествовали и предавачи из Завода. Победнички тим биће представљен на манифестацији "Ноћ истраживача 2019".