Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Оптички дискови

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАН ЈЕ WIPO СЕМИНАР О МАДРИДСКОМ СИСТЕМУ МЕЂУНАРОДНЕ РЕГИСТРАЦИЈЕ ЖИГОВА

ОДРЖАН ЈЕ WIPO СЕМИНАР О МАДРИДСКОМ СИСТЕМУ МЕЂУНАРОДНЕ РЕГИСТРАЦИЈЕ ЖИГОВА

18. јун 2019.

17. и 18. јуна 2019. године у Заводу за интелектуалну својину у Београду, у заједничкој организацији Завода за интелектуалну својину и Светске организације за интелектуалну својину (WIPO), одржан је WIPO семинар о Мадридском систему међународне регистрације жигова.

Семинар су отвориле и поздравиле учеснике госпође Марија Божић, помоћник директора Завода и Аста Валдимарсдотир, директор Мадридског регистра Светске организације за интелектуалну својину (WIPO).

Након тога, поред госпође Валдимарсдотир, презентације о одликама и начину примене Мадридског система одржао је господин Беноа Аперше, такође из WIPO, док су госпође Јованка Самарџић и Данијела Новаковић из Завода говориле о улози националног завода у том систему. Улогу заступника представила је госпођа Мирела Бошковић, заступник за права интелектуалне својине у канцеларији Живко Мијатовић и партнери.

Семинар је био прилика да се учесници, међу којима су били представници власника жигова, заступници, судије и службеници Завода, ближе упознају са Мадридским ситемом међународне регистрације жигова и да размене искуства у примени овог система.